.

Alla har en story, detta är vår.

Först och främst, vad roligt att du läser detta.

Det betyder ju ändå att du är nyfiken på oss och vår historia.

Och DET betyder massor för oss.

 

💛

img
Utanför boxen

Mitt namn är Andreas Jonsson. Jag jobbar som föreläsare och reser runt till skolor och pratar om rätten att få leva, istället för att endast överleva sitt liv. Jag är även grundaren till Proud Colours, och jag ÄR stolt. Med resan dit har varit lång. 

 

Jag visste att jag var bög redan som barn. Eller rättare sagt, jag hade ingen aning om att det fanns ett ord som bög, men jag visste att jag inte var som alla andra killar på lågstadiet.

 

Uppvuxen som pastorson brottades jag med tankar om vem jag var, hur det kunde vara så att jag tände på killar, och hur jag som trodde på Jesus inte skulle vara accepterad om jag berättade vem jag egentligen var.

 

 

img
13 år, ensam bög i hela världen

Under hela min uppväxt blev jag utsatt för både fysisk och psykisk mobbing. Jag blev slagen och förnedrad över hur jag såg ut, vad jag hade på mig och hur jag betedde mig. Min självkänsla var stundtals så låg att jag såg självmord som ett alternativ för att få slut på allt.

 

Under alla år av mobbing, förvirring och stunder av förtvivlan lärde jag mig tillslut att hitta tryggheten. Tryggheten i att vara älskad för den jag är. Tryggheten i att tillslut våga berätta om den resa jag gjort, vem jag är och hur jag klarat mig genom elden.

img
Och så kom H-A-N

Jag minns det än idag. Första meddelandet som han skickade, Henrik. Det blev många meddelanden som ledde till timlånga telefonsamtal och tre månader senare så tog vi vår första dejt. Med tacos. 🌮

 

Det ena ledde till det andra, vi flyttade ihop, förlovade oss och skaffade världens sötaste hund, Bamse.  🐶

 

Under sommaren 2020 beslutade vi oss för att börja jobba ihop och startade en regnbågsbutik med allt det där som vi saknade på marknaden.  Och den 23 november samma år var det äntligen premiär för Proud Colours.

 

img
POP UP

Redan under de första planeringsmånaderna blev vi erbjudna att få ha en pop-up-butik i Jönköpings City (där vi bor). WOW, tänkte vi. Detta kommer bli succé. 

 

Grejen är bara att denna decembermånad var alltså den december då hela Sverige stängde ner för pandemin. Så kanske inte långa köer av besökare direkt. Men, det gav oss fantastiskt mycket mersmak, och vi insåg direkt: Proud Colours behövs! 🏳️‍🌈

img
KLÄDKOLLEKTIONEN

I maj 2021 lanserade vi vår första klädkollektion. Designad i Jönköping, tryckt i Ystad och självklart tillverkad i 100% ekologisk bomull. 

 

Första upplagan sålde slut på två dagar. Vi bara: 👀  whaaat?! Det var verkligen en fantastisk känsla att se hur det vi suttit och designat hemma i vardagsrummet i Jönköping, nu var kläder som andra hade på sig på stan.✌️

img
GAY ELLER EJ

Redan från start när vi började skissa på Proud Colours så var det viktigt för oss att tänka utanför boxen 📦 . Och det har vi gjort.😉

 

Bland annat gick vi in som sponsorer för Rix Morronzoo och Roger Nordins programpunkt Gay eller ej under hösten 2021. En fantastiskt rolig resa som gav mersmak.

img
Proud Colours Stipendiet

Som en av Sveriges ledande regnbågsbutiker vill vi på Proud Colours ta initiativ till att inspirera, stötta och hjälpa unga eldsjälar till att skapa förändring i HBTQIA-världen i Sverige.

I augusti 2021 lanserade vi därför Proud Colours Stipendiet, Sveriges första regnbågsstipendium. Stipendiesumman på 50.000 kr delas ut varje år ut under en ceremoni i samband med Stockholm Pride. 

 

Förutom stipendiet har vi sedan start valt att donera minst en krona per såld produkt till Regnbågsfondens internationella arbete. Alla kan inte göra allt, men vi kan alla vara med och göra skillnad.  🏳️‍🌈

img
Live life with pride. Always.

Livet är det finaste vi har. Så överlev inte ditt liv, utan lev det istället. Stolt, som den du är. All tid, alltid. 💛

 

Du som orkat läsa allt det här och scrollat ända ner hit. Tack! Och jag hoppas att min och vår historia om att våga gå sin egen väg och lita på kärleken, att den kan inpirera dig att våga leva stolt som den du är.

 

Tänk om jag kunde fått berätta allt detta för den där 13-åriga versionen av mig. Att det kommer komma en dag du är fri. Att det finns en plats för dig. Och en tid, då du står där, fylld av liv och dansar i neon. 

 

Kram, Andreas Jonsson

×
Welcome Newcomer