Världen behöver fler som du

Jag tror att världen kan bli så mycket bättre än vad den är idag, och jag är övertygad om att vi tillsammans verkligen kan skapa förändring. När jag ställde mig på scenen för första gången 2011 och delade min livsberättelse så var målet att nå ut till minst en person som skulle få känna sig mindre ensam.

Idag har jag föreläst för över 150.000 personer, mestadels högstadie- och gymnasieelever runt om i Sverige. Nu, genom Proud Colours tar vi tillsammans nästa steg. 

Den 5 augusti lanserade vi Proud Colours Stipendiet. Sveriges första regnbågsstipendium som alla som inte fyllt 35 år kan söka. Stipendiesumman är på 50.000 kr och delas ut varje år ut under en ceremoni i samband med Stockholm Pride med start i augusti 2022.

Vill du vara med och förändra världen för unga HBTQI-personer i Sverige? Då tycker jag du ska skicka in din ansökan redan idag!


Andreas Jonsson
Föreläsare och grundare av Proud Colours

Vi är långt ifrån i mål

Vi lever i ett samhälle som genomgått en stor förändring de senaste åren. Så sent som 2009 avskaffade Sverige transvestism och transvestiter ansågs inte längre ha en psykiskt störning, och 1990 beslutade världshälsoorganisationen (WHO) att klassa homosexualitet  som friskt istället för sinnessjukt.

Men trots det är det i dag, 2021, fortfarande olagligt att vara homosexuell i 69 av FN:s medlemsstater varav du kan bli straffad med döden för att du älskar någon av samma könstillhörighet i sex av dessa länder. 

När vi läser sådan fakta så inser vi hur bra vi har det i Sverige. Men bara för att vi har det bättre än andra, så betyder inte det att vi är nöjda eller lever i en värld bortom diskriminering. 

Att vara ung HBTQ-person i Sverige idag kan vara tungt och ensamt.  Folkhälsomyndighetens rapport om transpersoners hälsa visade att 40 procent av unga transpersoner har försökt ta sitt liv någon gång och att 57 procent har haft självmordstankar senaste året (Folkhälsomyndigheten, 2015).

Som en av Sveriges ledande regnbågsbutiker tar Proud Colours tillsammans med föreläsaren Andreas Jonsson nu initiativet till att inspirera, stötta och hjälpa unga eldsjälar till att skapa förändring i HBTQIA-världen i Sverige. 

Alla (ja, precis alla) kan göra något

Varje dag är en ny möjlighet att skapa förändring. Och alla kan vara med. Alla. Om du nu inte gillar hur världen är, gör nåt åt det då. För tillsammans kan vi verkligen skapa förändring.

Som kund på Proud Colours bidrar du till en lite bättre värld vid varje köp, då vi donerar 1-5 kr per såld produkt till Regnbågsfondens internationella arbete. Vi har även en insamlingsbössa vid kassan där du som kund kan välja att avrunda uppåt och på så sätt skänka pengar direkt till Regnbågsfonden.

Men, vi kan göra så oändligt mycket mer än så. Tillsammans kan vi verkligen förändra på riktigt. 

Nedan har vi gjort en lista på saker som du kan göra för att skapa förändring i din vardag.


Tio sätt att göra skillnad

 

Section
Section

Ansökan är öppen fram till nyår

Sök Proud Colours stipendiet på 50.000 kr

Section

Proud Colours Stipendiet

Nu lanserar vi Proud Colours Stipendiet. Ett årligt stipendium på 50.000 kr. Vi tror att världen kan bli så mycket bättre än vad den är idag. Och vi är övertygade om att vi tillsammans verkligen kan skapa förändring.

STEG ETT  ::  ANSÖK
Vem som helst under 35 år kan söka pengarna för att skapa förändring för HBTQIA personer i Sverige. Ansökningstiden stänger den 31 december 2021 kl 23:59.

STEG TVÅ  :: EN JURY TAR FRAM TIO FINALISTER
I februari 2022 kommer en jury som består av bla kända HBTQIA profiler att presentera tio finalbidrag som publiceras här på proudcolours.se genom videopresentationer. 

STEG TRE :: RÖSTA PÅ DINA FAVORITER
I samband med detta öppnas en röstningsfunktion där alla kan gå in och rösta på sitt favoritbidrag. varje röst räknas och du kan rösta en gång per bidrag och dag. Röstningen är sluten och endast juryn och Proud Colours AB kan löpande se status.

STEG FYRA :: STIPENDIATEN PRESENTERAS
Det vinnande bidraget presenteras sedan under Stockholm Pride 2022, och i samband med detta öppnar även ansökningsperioden för Proud Colors Stipendiet 2023.


Du gör din ansökan här:

Section
Section
Section

Vanliga frågor & svar

dona
Section
×
Welcome Newcomer