Section
Drop element here!

Världen behöver fler som gör skillnad

Som en av Sveriges ledande regnbågsbutiker tar Proud Colours tillsammans med föreläsaren Andreas Jonsson nu initiativet till att inspirera, stötta och hjälpa unga eldsjälar till att skapa förändring i HBTQIA-världen i Sverige.

I augusti 2021 lanserade vi därför Proud Colours Stipendiet. Sveriges första regnbågsstipendium som alla som är max 35 år kan söka. Stipendiesumman på 50.000 kr delas ut varje år ut under en ceremoni i samband med Stockholm Pride. 

NIO finalister ska bli EN

Ansökningsperioden är nu stängd och det finns endast NIO bidrag kvar. Av dessa ska endast ETT bidrag vinna, och du är med och avgör vilken finalist som blir årets stipendiat av Proud Colours Stipendiet 2022.

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT  
Scrolla ner på sidan och lär känna bidragen mer. Och kom ihåg, du kan rösta en gång per dag ända fram till 30 juni kl 23:59.

UTDELNING AV STIPENDIET
Presentationen av det vinnande bidraget till Proud Colours Stipendiet 2022 kommer att presenteras i samband med en cermoni i Stockholm Pride House. Mer information om datum och tid kommer presenteras här när detta är klart.

MISSADE DU ATT ANSÖKA?
Ingen fara, i samband med cermonin i Pride House under Stockholm Pride 2022 så öppnar vi möjligheten att söka nästa års stipendium.

ALLA KAN ALLTID GÖRA SKILLNAD
Längst ner på denna sidan har vi listat tio utmaningar för dig som vill vara med och göra skillnad i din vardag. För alla, ja alla, kan vara med och göra världen lite bättre.

Finalist #1   -  HÖGT BUREN

Ett projekt om att bära sig själv och den man är högt ovanför huvudet, manifesterat i en krona. För att känna den inre styrkan, för att få se den porträtterad. Kronan och fotot skapas av mig Achillea Dahl, jag jobbar med material från skräp och naturen och bygger konstellationer att krönas i. 

Finalist #1  -   Achillea Dahl

Finalist #2  -  BECKA

Jag började göra musik som ett sätt för att komma ut som homosexuell. Jag vill vara en förebild och inspirera andra att kunna göra detsamma. Musikbranschen är inte jämlik och som independent, kvinna och HBTQIA+ är det svårt att komma in i branschen. Jag vill kämpa för oss o kommer använda detta stipendie till en EP för att HBTQIA+ personer hörda. Det är vår tid nu och tillsammans ska vi ta den plats vi är värda. 

Finalist #2  -  Rebecka Wahlström

Finalist #3  -  QUEERNÄTET

Nätverket Queernätet kommer starta i festivalen Queerverket där unga queerpersoner kommer få verktyg för att starta egna mötesplatser utifrån gemensamma intressen i den stad de bor i! Queernätet innefattar också stödverksamheten Queerkompis, där transpersoner som är mer etablerade i sin identitet kan ge stöd till åt transpersoner i behov av det. 

Finalist #3  -  Frida Bengtsson & Oliver Albinsson

Finalist #4  -  TRANSKOLLONA

Jag heter Jacko och har sen 2017 arrangerat kollo för transpersoner under 13 år. Våra kollon ger barnen en möjlighet att träffa andra transpersoner, känna sig mindre ensamma och bli sedda för dem de är. Med stipendiet hoppas jag kunna ge fler möjlighet att få uppleva vårt trygga sammanhang.

Finalist #4  -  Jacko Nilsson

Finalist #5  -  PRISMA

PRISMA handlar om att hitta styrka och samhörighet i det kalla hårda, att hitta tröst i ensamheten. Som solljus genom ett prisma. En samlingsutställning gjord av hbtq-personer som flyttas mellan olika småstäder för att visa unga hbtq-personer i småstäder att dom inte är ensamma och att även om det är tufft är vi aldrig ensamma.

Finalist #5 - Måns Samuelsson

Finalist #6  - TRANS I SKOLAN

Hjälp unga transpersoner att få en transinkluderande skola! Dessa tävlande är skolkuratorer och arbetar med en ny omfattande bok om trans i skolan. De behöver hjälp att nå ut till Sveriges lärare, rektorer och elevhälsa för att säkerställa allas rätt till utbildning och att få vara sig själv.

Finalist #6  -  Sofia Hindhammar & Karin Nystås

Finalist #7  -  PRIDEBUSSEN

Genom stipendiet vill vi skapa ett Pride i miniformat; En Pride-buss som ska turnera genom Norrlands inland, där HBTQ-gemenskapen kan kännas avlägsen. Bussen ska rymma allt det som Pride kan genom att vara informativ, men också en plats för att fira och mötas. Bussen ska signalera ett budskap på vägen, såväl som i de orter som den väljer att stanna på. Allt för att nå så många som möjligt!

Finalist #7 -   Tim Viktorsson

Finalist #8  -  TVÅ BÖGAR & EN PODD

Gör vardagen lite mer glittrig tillsammans med Kim & Cato. Två bögar och en podd snackar om allt från killar, dejting, sex, relationer, barnlängtan, giftemål till fördomar - allt från två bögars perspektiv. Få kunskap och spräck en och annan fördomsbubbla.Med ert stöd kan vi fortsätta leverera fler avsnitt.

Finalist #8  -  Cato Helleren & Kim Silverbreider

Finalist #9 -  QUEER FIGHT CLUB

Queer fight club arrangeras av GBGMMA & BJJ IF. Kursen lär deltagare självförsvar med bas i MMA. Syftet är att hbtqi personer skall känna sig trygga, oavsett om de går hem från en utekväll eller jobbet. Prova den roligaste träningsformen som finns! Vi lovar att du inte kommer ångra dig.

Finalist #9  -  Victoria Hajian

Alla (ja, precis alla) kan göra något

Varje dag är en ny möjlighet att skapa förändring. Och alla kan vara med. Alla. Om du nu inte gillar hur världen är, gör nåt åt det då. För tillsammans kan vi verkligen skapa förändring.

Som kund på Proud Colours bidrar du till en lite bättre värld vid varje köp, då vi donerar 1-5 kr per såld produkt till Regnbågsfondens internationella arbete. Vi har även en insamlingsbössa vid kassan där du som kund kan välja att avrunda uppåt och på så sätt skänka pengar direkt till Regnbågsfonden.

Men, vi kan göra så oändligt mycket mer än så. Tillsammans kan vi verkligen förändra på riktigt. 

Nedan har vi gjort en lista på saker som du kan göra för att skapa förändring i din vardag.


Tio sätt att göra skillnad

 

Section
Drop element here!
×
Welcome Newcomer